• مشاور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم:
  • سهم تحقیق و توسعه باید در تولید ناخالص داخلی افزایش یابد

  • ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۵
مشاور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم افزایش سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دکتر مصطفی صفدری پیش از ظهر امروز، چهارشنبه 15 تیرماه، در نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور کشور اظهار کرد: نگاه سیستمی به اکوسیستم نوآوری مهم است. پیشتر مطرح می‌شد که نوآوری به مثابه دو ماراتون نیست بلکه به مثابه دو امدادی است اما امروز باید بگویم نوآوری همانند چوگان، یک بازی جمعی است؛ شاید گل را مهاجم بزند اما نمی‌توان نقش سایرین و حتی زمین بازی را در این بازی نادیده گرفت.

وی افزود: نوآوری به نوعی بازی کاملاً جمعی و انباشتی است، بنابراین نیاز به هم‌افزایی با طیف وسیعی از بازیگران داریم. به علاوه باید توجه داشت که از این جهت نوآوری را انباشتی می‌‌دانیم که گاه امروز سرمایه‌گذاری می‌کنیم اما چند سال بعد نتیجه می‌گیریم.

مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: باید به نوآوری به صورت سیستمی نگاه کنیم. همه سعی می‌کنند تنها بخش خود را بهینه کنند فارغ از اینکه تا زمانی که با سایر بازیگران تعاملات و ارتباطات سازنده نداشته باشیم نمی‌توان به درستی در این حوزه فعالیت کرد. ما به نوآوری برای خلق ثروت، رفاه اجتماعی، پایداری، امنیت و ... نیاز داریم بنابراین باید مورد توجه قرار گیرد.

صفدری افزود: در نسل چهارم صنعت، اهمیت ویژه‌ای برای پایین دستی‌ها و بالادستی‌های زنجیره ارزش قائل هستند. تعاریف زیادی در ارتباط با نظام ملی نوآوری وجود دارد. باید توجه داشت که بازیگران متعددی در این عرصه وجود دارد که تحت نهادهای متفاوتی فعالیت دارند و بازیگری نیز نقش مخصوص به خود را ایفا می‌کند. امروز پایداری در کشور ما به خطر افتاده است و با مشکلات زیست محیطی مختلفی رو به رو هستیم.

وی ادامه داد: نقطه تهدید اکوسیستم نوآوری این است که زایش و رویشی در دانشگاه رخ نمی‌دهد، اگر ورودی به این اکوسیستم از بین برود آسیب می‌بینیم. برای مثال در بازارسازی و ایجاد تقاضا در تمامی اسناد بالادستی موجود در ایران تنها یک درصد از سیاست‌ها به بازار و تقاضا توجه داشته است.

مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شاخص نسبت هزینه تحقیق و توسعه به تولید ناخالص داخلی یکی از شاخص‌های دارای اهمیت است که در ایران زیر یک درصد و در کره جنوبی با موفقیت‌های کسب شده بی‌شمار حدود 4 درصد است.

صفدری در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: فروش و صادرات محصولات های‌تک مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد. رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری که شاخص مهمی محسوب می‌شود،60 است در حالی که در سال 2014 رتبه ایران در این شاخص 120 بوده است. مشکل ما در این حوزه اصلا مرتبط با این حوزه نیست و منشأ آن در خارج از اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری است. همچنین رتبه ایران در شاخص نهادی در سال 2021، 123 بوده است که نشان می‌دهد ما در ایجاد نهادهای موثر لازم در این حوزه موفق نبوده‌ایم.

نشست مدیران مراکز رشد کشور با همکاری معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از صبح امروز چهارشنبه 15 تیرماه آغاز شد و تا روز پنجشنبه 16 تیرماه ادامه دارد.

در این نشست که بیش از 150 نفر از مدیران مراکز رشد کشور و مسئولان مرتبط حضور دارند، به بیان چالش‌ها و راهکارهای امروز عرصه فناوری و نوآوری کشور پرداخته می‌شود. تور بازدید از مراکز علمی و فناوری و همچنین برگزاری پنل‌های تخصصی از جمله برنامه‌های این نشست دو روزه است.

 

تعداد بازدید : ۶۷۷      تاریخ: 1401/04/15

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت